Nieuws

Een miljoen gebruikers voor Recycle!, de app voor correct sorteren

 

Tien jaar na de lancering door Fost Plus en Bebat van de Recycle! app heeft deze de kaap van één miljoen actieve gebruikers overschreden. De app werd in 2014 gelanceerd om consumenten te helpen beter te sorteren. Naast de ophaalkalender en informatie over inzamelpunten voor glas en batterijen, zal de Recycle! app in de toekomst ook sorteeradvies op maat geven. 

De Recycle! app telt ongeveer 30.000 nieuwe gebruikers per maand. Het is de derde meest gedownloade app in de categorie van gratis apps in België in 2023, na DeepL translate en Google Translate. Wetende dat België iets meer dan vijf miljoen huishoudens telt, kunnen we dus stellen dat één op vijf huishoudens de Recycle! app gebruikt!

Vandaag heeft de app 3 belangrijke functionaliteiten: 

  • Een ophaalkalender met mogelijkheid om meldingen in te stellen wanneer welke vuilnisbak of -zak buitengezet mag worden. 
  • De locatie van inzamelpunten zoals recyclageparken, glasbollen en inzamelpunten voor batterijen. 
  • Algemeen sorteeradvies. 

Over de komende maanden zullen Fost Plus en Bebat de app upgraden met sorteeradvies op maat. Naar analogie met de sorteerwebsite www.betersorteren.be, wordt een zoekbalk toegevoegd. 

Voor Fost Plus en Bebat is de Recycle! app een belangrijke digitale tool in het arsenaal om de consumenten te ondersteunen in hun acties voor een betere, schonere wereld dankzij afvalbeheer. 

De Recycle! app is gratis te downloaden via Google Play en de App Store